100vjetori
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

TË KËRKOJMË O LINO, PO TI NUK DUKE GJËKUND! Nga Enver Golloshaj

EnverGolloshi 

I dashur Lino, po të dërgoj këtë letër se më duket se je në Greqi dhe unë nuk të kam parë, po dhe nuk më ke ardhur. I mbushe 30 vjet. Ah, më thonë se nga këto vite 23 i ke mbi dhe’ dhe 7 nën dhe’, po nuk dua të besoj se nuk ta desha një gjë të tillë, se të kishim të vetëm. Po dhe ti nuk më ke ardhur dhe e kam të vështirë t’i kundërshtoj të tjerët. Po ti nuk ke ardhur edhe te shokët e tu që të lozësh me ta. Po nuk ke takuar as kushërinjtë apo kushërirat e tua, të brezit tënd. Ata të kërkojnë, po ti nuk dukej gjëkund.

 Unë kam ardhur dhe atje ku më thonë se gjendesh, po nuk të kam parë. Si është kjo punë? Unë kam kohë që nuk vete në dasma. Shkoj e uroj dhe iki se jam “sëmur”. Kur ka ndonjë vaki shkoj i pari dhe iki i fundit. Nuk di nëse do ta marrësh letrën dhe nuk e di se a do më përgjigjesh? S’ke ç’ti bësh, e mbusha letrën me “nuk-e”. I dashur Ilirjan, më dole në ëndërr, më kërkove një krehër, ta dërgova. I ke krehur flokët e bukur?

Sa më ka marrë malli t’i shoh, por s’mundem. Më dole prapë në ëndërr, po kësaj here erdha unë atje ku ishe ti. Ti kalove pranë meje. Ti nuk ecje me hapa, po dukeshe sikur fluturoje, sikur bëje patinazh në akull. Më dhe faqen, ta putha, po faqja mu duk si sfungjer dhe u mërzita pak. Pe dhe babanë tim aty. Të bëri përshtypje qylafi i bardhë si bora dhe ai të tha: “Ma ka larë nusja”. Kështu i fliste ai Shenës se e donte shumë. Mirë o djalë, po të erdhi babi dhe mami, nuk i përshëndete vetë ti? Ata vijnë dy herë në vit, një herë kur ke lindur dhe një herë kur...(Nuk e them dot).

Lino, sa të jemi gjallë do të të kujtojmë.. Gjë tjetër nuk bëjmë dot. Më ke lënë diçka dhe atë e puth derisa edhe e nduk. Lino, të të rrojnë prindërit, motra dhe nipërit që nuk i gëzove dhe nuk të gëzuan dot. E, siç thonë, mbase në atë botë takohemi.

Gjyshi yt i plagosur rëndë në pleqëri,

TË KËRKOJMË O LINO, PO TI NUK DUKE GJËKUND!  Nga Enver Golloshaj

KËNGË & VIDEO

SONDAZH

Cili është mendimi juaj për uebsaitin tonë të porsa çelur www.kallarati.com?
 

FACEBOOK FanBox

SPONSOR i faqes www.kallarati.com

Sponsor te faqes www.kallarati.com

GAZETA "KALLARATI"

NUMURI I LLOGARISË I SHOQATËS ATDHETARE & KULTURORE “KALLARATI”

Banka: Societe Generale Albania.
Në LEK në numrin e llogarisë: 1175099
Në EURO në numrin e llogarisë: 1175101
Pë çdo kontribut kontaktoni në adresat:
kontakt@kallarati.com
gazetakallarati@yahoo.com
Sefer Jonuzi Cel: 00355682745862

Nga Blogu

09 Shkurt, 2017

Rrugëtimi në jetë i veteranit 90 vjeçar Xhelo Dautaj

  -Rrëfim-   Një rrugëtim në jetë prej 90 vjetësh nuk janë as shumë, por as… Lexo më shumë...
26 Dhjetor, 2016

TË NOHIM SHKRIMTARIN DHE PËRKTHYESIN BAJRAM KARABOLLI

Bajram Karabolli - lindur në Mavrovë (Vlorë) në 1943, prindërit e tij me… Lexo më shumë...
27 Tetor, 2016

NË KALLARAT U FESTUA ME KRENARI 100-VJETORI I HAPJES SË SHKOLLËS SË PARË SHQIPE

  Nga Besnik GJONBRATAJ AMBJENT FESTIV NË KALLARAT Në datat 13 dhe 14 gusht… Lexo më shumë...

Lajmet nga vendi