100vjetori
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

O shtatë prilli i zi, nga Brahim Goxhaj

-Poezi nga Brahim Goxhaj, në kujtim të jetës së Luan Shakaj-

 

Shtatë prill, ditë e hënë,

Në pasdite seç u nxi

Vjen një lajm e një gjëmë,

Shokë, u vra Luani!

 

Qysh e priti ajo nënë,

Kush ia tha lajmin e zi

Motrat seç u prekën rëndë,

Ç’u bënë korbat mavri.

 

Qysh do bëjë e zeza grua

Se i le katër fëmijë,

Qysh do bëjë e zeza vajzë,

Do qajë, babë xhani.

 

Ç`u bëre Luan vëllai,

Pse nuk të shohim me sy,

Pse i le të gjithë mënjanë,

Shokë edhe miqësi.

 

Erdha lart e të kërkova,

Po nuk të pashë me sy,

Fola fort, por nuk dëgjove,

Vallë ku ke vajt e rri.

 

Dua të bëj muhabet,

Dua të pimë raki,

Dua të bëjmë shaka,

Siç dinim unë e ti.

 

Bashkë u lindëm e u rritëm

Nëpër male shtegtarë,

Ne e dimë ç`kemi hequr,

Kemi qeshë e kemi qarë.

 

Kur po shkruaj këto vargje

Lotët më venë rrëke,

Pse na ike more burrë,

Apo nuk doje me ne.

 

Atje gjete shoqërinë

Memon me gjithë Avninë,

Ilirjanin e Kadrinë,

Bujanin e Bardhosh zinë.

 

Motra të erdhi nga prapa,

Pati hall mos të zijë vapa,

Të të jepte një gotë ujë,

Të pyeste mos je sëmurë.

 

Qysh duron e zeza nënë,

Qysh, qysh rri në këmbë,

I rreshtoi në një radhë,

Katër vajza e një djalë.

 

Komandant Pelivani

Një fishek kishte gjerdani,

Nuk deshi që t`i vinte djali,

Po atë e mori malli.

 

Latë fëmijë, nipër e mbesa,

Do ju kujtojnë në breza,

Pse është kaq e shkurtër jeta?

Kur do gjendet e vërteta?

 

Ka shumë ligje dhe lot

Të gjithë s`i shkruaj dot,

Pse na e more Luanë,

Shtatë prill, ç`borxh të pamë!

 

I paharruar do mbetesh në zemrat dhe kujtimet e shokëve, miqve dhe gjithë të njohureve të tu.

 

Brahim GOXHAJ

Botuar ne gazeten  “Kallarati”, nr. 75

O shtatë prilli i zi, nga Brahim Goxhaj

KËNGË & VIDEO

SONDAZH

Cili është mendimi juaj për uebsaitin tonë të porsa çelur www.kallarati.com?
 

FACEBOOK FanBox

SPONSOR i faqes www.kallarati.com

Sponsor te faqes www.kallarati.com

GAZETA "KALLARATI"

NUMURI I LLOGARISË I SHOQATËS ATDHETARE & KULTURORE “KALLARATI”

Banka: Societe Generale Albania.
Në LEK në numrin e llogarisë: 1175099
Në EURO në numrin e llogarisë: 1175101
Pë çdo kontribut kontaktoni në adresat:
kontakt@kallarati.com
gazetakallarati@yahoo.com
Sefer Jonuzi Cel: 00355682745862

Nga Blogu

09 Shkurt, 2017

Rrugëtimi në jetë i veteranit 90 vjeçar Xhelo Dautaj

  -Rrëfim-   Një rrugëtim në jetë prej 90 vjetësh nuk janë as shumë, por as… Lexo më shumë...
26 Dhjetor, 2016

TË NOHIM SHKRIMTARIN DHE PËRKTHYESIN BAJRAM KARABOLLI

Bajram Karabolli - lindur në Mavrovë (Vlorë) në 1943, prindërit e tij me… Lexo më shumë...
27 Tetor, 2016

NË KALLARAT U FESTUA ME KRENARI 100-VJETORI I HAPJES SË SHKOLLËS SË PARË SHQIPE

  Nga Besnik GJONBRATAJ AMBJENT FESTIV NË KALLARAT Në datat 13 dhe 14 gusht… Lexo më shumë...

Lajmet nga vendi