100vjetori
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Sihat Tozaj, "Nderi i Qarkut te Vlores"

 
Me propozim të Shoqatës ‘Kallarati”, Sihat Tozaj, Këshilli i Qarkut Vlorë, me Vendim Nr. 41, datë 29.08.2003, , i dha titullin pas vdekjes “Nderi i Qarkut Vlorë” me motivacio0nin: “Drejtues i spikatur i Organeve të Qeverisjes Vendore dhe Qendrore”

Që t’i jepej ky titull nderi Sihatit, shoqata “Kallarati”, paraqiti kërkesën në të cilën midis të tjerash thuhej “ Duke vlerësuar figurën moralo-shoqërore dhe atdhetare të lartë dhe ndihmesën që ka dhënë si luftëtar i orëve të para për çlirimin e vendit nga pushtuesit nazifashistë dhe si drejtues  si spikatur në ekonomi dhe në organe të larta të qeverisjes vendore e qendrore, kryesia e Shoqatës “Kallarati” i propozon Këshillit të Qarkut Vlorë t’i japë titullin “Nderi i Qarkut” (pas vdekjes) Sihat Xhemil Tozajt.
 
Me punën e tij si drejtues i talentuar dhe model i ndershmërisë, i përkushtimit ndaj punës dhe i marrëdhënieve e i komunikimit me njerëzit, ai ka dhënë një ndihmesë të shquar në zhvillimin dhe prosperitetin e vendit.
 
Për këto arsye shoqata ‘Kallarati’ ka mendimin se do të ishte në nderin e Qarkut që, krahas personaliteteve të tjera të kujtojë e vlerësojë edhe një personalitet të tillë që me punën e tij ka lënë mbresa të pashlyera në kujtesën e njerëzve me të cilët  ka punuar”
 
Është e kuptueshme që ky nder që iu bë Sihatit është njëherësh edhe nder për fshatin tonë Kallarat, sepse figura të tilla e ngrenë më lart emrin e fshatit, na nderon ne kallaratasve dhe kombin.
 
Gjithashtu, edhe Komuna e Vranishtit, i ka dhënë Sihatit më 9 prill 2011 titullin “Qytetar Nderi i Komunës dhe i Krahinës” me motivacionin “Për kontribut të veçantë në LANCL dhe në zhvillimin e krahinës e të vendit pas çlirimit”
 
Për më shumë rreth kësaj figure, lexoni librin ‘kujtime për Sihat Tozajn’, shkruar nga Seit Jonuzaj
Sihat Tozaj,

KËNGË & VIDEO

SONDAZH

Cili është mendimi juaj për uebsaitin tonë të porsa çelur www.kallarati.com?
 

FACEBOOK FanBox

SPONSOR i faqes www.kallarati.com

Sponsor te faqes www.kallarati.com

GAZETA "KALLARATI"

NUMURI I LLOGARISË I SHOQATËS ATDHETARE & KULTURORE “KALLARATI”

Banka: Societe Generale Albania.
Në LEK në numrin e llogarisë: 1175099
Në EURO në numrin e llogarisë: 1175101
Pë çdo kontribut kontaktoni në adresat:
kontakt@kallarati.com
gazetakallarati@yahoo.com
Sefer Jonuzi Cel: 00355682745862

Nga Blogu

09 Shkurt, 2017

Rrugëtimi në jetë i veteranit 90 vjeçar Xhelo Dautaj

  -Rrëfim-   Një rrugëtim në jetë prej 90 vjetësh nuk janë as shumë, por as… Lexo më shumë...
26 Dhjetor, 2016

TË NOHIM SHKRIMTARIN DHE PËRKTHYESIN BAJRAM KARABOLLI

Bajram Karabolli - lindur në Mavrovë (Vlorë) në 1943, prindërit e tij me… Lexo më shumë...
27 Tetor, 2016

NË KALLARAT U FESTUA ME KRENARI 100-VJETORI I HAPJES SË SHKOLLËS SË PARË SHQIPE

  Nga Besnik GJONBRATAJ AMBJENT FESTIV NË KALLARAT Në datat 13 dhe 14 gusht… Lexo më shumë...

Lajmet nga vendi