100vjetori
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Mali i Bogonicës dhe Kallarati, përshkrim nga Qatip Mara

24

Mali Bogonicës dhe Kallarati me histori trimërie për Liri, mes gjelbërimit në luginën e Shushicës, vendi i bukur midis formave të larmishme gjeometrike të relivit mes ujit të kristaltë e oksigjenit të bollshëm ku cicërojnë zogjtë e harmonizuar me grugullimën e ujrave në shtratin me zaje të bardha të lumit të Shushicës. Cylat dyjare nisnin meloditë, të harmonizuara aq embël me këmborët e zilet e bagëtive, duke konkuruar këngën e thëllëzve të malit Kallarati është mes maleve që kokën e kanë tek retë, të thepisur e majë mprehtë, që duken si kështjella hijerëndë, ka kodra pa mbarim, me qafa e lugina, nga mali buzëqeshë dëbora e kullotat me gjelbërim nga bari e trëndelina që freskojnë gjakun e frymëmarrjen në mushkri të banorëve Kallaratas, të cilët me mishin e pjekur në hell, qumështin, gjalpin, mjaltin,arrat etj kanë siguruar jetagjtësi e fortësi si malet e labërisë. 

Vende të bukura turistike por duhet asfaltuar rruga e cila është lënë në harresë 

Qatip Mara, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, 18 maj 2013

 

 

Mali i Bogonicës dhe Kallarati, përshkrim nga Qatip Mara

KËNGË & VIDEO

SONDAZH

Cili është mendimi juaj për uebsaitin tonë të porsa çelur www.kallarati.com?
 

FACEBOOK FanBox

SPONSOR i faqes www.kallarati.com

Sponsor te faqes www.kallarati.com

GAZETA "KALLARATI"

NUMURI I LLOGARISË I SHOQATËS ATDHETARE & KULTURORE “KALLARATI”

Banka: Societe Generale Albania.
Në LEK në numrin e llogarisë: 1175099
Në EURO në numrin e llogarisë: 1175101
Pë çdo kontribut kontaktoni në adresat:
kontakt@kallarati.com
gazetakallarati@yahoo.com
Sefer Jonuzi Cel: 00355682745862

Nga Blogu

09 Shkurt, 2017

Rrugëtimi në jetë i veteranit 90 vjeçar Xhelo Dautaj

  -Rrëfim-   Një rrugëtim në jetë prej 90 vjetësh nuk janë as shumë, por as… Lexo më shumë...
26 Dhjetor, 2016

TË NOHIM SHKRIMTARIN DHE PËRKTHYESIN BAJRAM KARABOLLI

Bajram Karabolli - lindur në Mavrovë (Vlorë) në 1943, prindërit e tij me… Lexo më shumë...
27 Tetor, 2016

NË KALLARAT U FESTUA ME KRENARI 100-VJETORI I HAPJES SË SHKOLLËS SË PARË SHQIPE

  Nga Besnik GJONBRATAJ AMBJENT FESTIV NË KALLARAT Në datat 13 dhe 14 gusht… Lexo më shumë...

Lajmet nga vendi