100vjetori
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Të tjerët shkruajnë për Kallaratin

Tregimi i Avdul Dobit, kushtuar dëshmorit Jonuz Galanxhi (Fragment)

Çeta filloi lëvizjen... në tokën e butë shtufore të Kallaratit... Nëpër kodra dukeshin shtëpi të rrënuara e të djegura dhe rrëzë mureve të tyre ndonjë kasolle e ngritur për të banuar... Vëmendjen e partizanëve e tërhoqi një zë gruaje, që vinte nga një majë kodre në të majtë të rrugës. Zëri i saj sa vinte e dëgjohej më mirë dhe fjalët e vajtimit rridhnin në vargje... Kreu i çetës po futej nëpërmjet një gardhi në oborrin e shtëpisë ku rrinte gruaja e veshur me të zeza.

Lexo më shumë...

KEMBORET DHE ZILET E MYRTO ZANIT

Kur bëheshin bashkë Saraja me Hatikën, dy bijat e Zhulate (kështu thirreshin muhaxhirët e ardhura nga Zhulati në vitin 1913 të ikura nga përndjekja e andartëve grekë, për të shpëtuar kokën), pa harruar historitë e tyre pse kishin ardhur në Luginën e Lumit te Vlorës, gjithnjë tregonin historinë e Myrto Zanit.

Lexo më shumë...

Kujtime për “nënat dhe tetot” e Kallaratit, nga Farfuri Liskëndaj(Micaj)

Farfuri Liskendaj

Shpesh mosha e bën çdo njeri të kthejë kokën pas e të kujtojë vitet e kaluara me të mirat e të këqijat e saj. E bën të kujtojë vuajtjet, por edhe gëzimet dhe lumturinë që kemi shijuar në këtë jetë të mundimshme. Secili ka kujtimet e veta nga vendlindja e fëmijëria e tij.

Por për mua, për vetë kushtet në të cilat jam rritur, do të kujtoja si Horën e Vranishtit ku unë u linda, ashtu edhe Kallaratin, ku kalova vitet e para të fëmijërisë, kujtime të cilat i kam hedhur në letër ashtu siç më vinin në mendje netëve të vona ose gjatë bisedave me njerëz të familjes e të afërm të mitë.

Lexo më shumë...

Faqja 4 nga 4

KËNGË & VIDEO

SONDAZH

Cili është mendimi juaj për uebsaitin tonë të porsa çelur www.kallarati.com?
 

FACEBOOK FanBox

SPONSOR i faqes www.kallarati.com

Sponsor te faqes www.kallarati.com

GAZETA "KALLARATI"

NUMURI I LLOGARISË I SHOQATËS ATDHETARE & KULTURORE “KALLARATI”

Banka: Societe Generale Albania.
Në LEK në numrin e llogarisë: 1175099
Në EURO në numrin e llogarisë: 1175101
Pë çdo kontribut kontaktoni në adresat:
kontakt@kallarati.com
gazetakallarati@yahoo.com
Sefer Jonuzi Cel: 00355682745862

Nga Blogu

09 Shkurt, 2017

Rrugëtimi në jetë i veteranit 90 vjeçar Xhelo Dautaj

  -Rrëfim-   Një rrugëtim në jetë prej 90 vjetësh nuk janë as shumë, por as… Lexo më shumë...
26 Dhjetor, 2016

TË NOHIM SHKRIMTARIN DHE PËRKTHYESIN BAJRAM KARABOLLI

Bajram Karabolli - lindur në Mavrovë (Vlorë) në 1943, prindërit e tij me… Lexo më shumë...
27 Tetor, 2016

NË KALLARAT U FESTUA ME KRENARI 100-VJETORI I HAPJES SË SHKOLLËS SË PARË SHQIPE

  Nga Besnik GJONBRATAJ AMBJENT FESTIV NË KALLARAT Në datat 13 dhe 14 gusht… Lexo më shumë...

Lajmet nga vendi