100vjetori
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Historiku i Kallaratit

HISTORIKU I KALLARATIT, NGA ENVER STRATI

Historiku i Kallaratit

PARATHËNIE:

Historia shekullore e Kallaratit për ne banorët e tij përbën një temë shumë tërheqëse që, për shkak të dokumentimit të paktë, jo aq të lehtë për t'u trajtuar. Me gjithë këtë vështirësi, kam guxuar t'i vihem shkrimit të historikut të fshatit tim, mbështetur në dokumentacionin e zbuluar deri më sot, po kryesisht në tregimet e prindërve të mi dhe të të moshuarve të brezit të tyre, si dhe në kujtimet vetjake. Për 

Kallaratin ka pasur autorë që nëpërmjet shkrimesh kanë hedhur dritë mbi të kaluarën e tij; edhe në të ardhmen do të ketë të tjerë që do të zbulojnë fakte të tjera e do të shkruajnë për njerëz, ngjarje, data, rite e zakone. Guximi që më shtyu t'i vihem punës për të shkruar historikun e Kallaratit, tani që këtë historik e kam mbaruar ia ka lënë vendin dyshimit se a kam arritur te pasqyroj, sado pak, jetën dhe veprimtarinë shekullore të popullit të Kallaratit.

Lexo më shumë...

CILA PENE? NGA XHELO DAUTAJ

Xhelo DautiDisa nga intelektualët e shumtë e të shquar të fshatit tonë janë vënë në lëvizje e punojnë, studjojnë, mbledhin të dhëna dhe kanë nxjerrë e do të nxjerrin në dritë shkrime e vepra dinjitoze, të cilat Kallaratin e nderojnë.

Por Kallarati që ka një histori të shkëlqyer e shumë të bukur;

Kallarati që, në gjirin e familjes heroike të Kurveleshit e të Labërisë, ka qënë vazhdimisht në pararojë, ka hedhur valle në ballë të betejave, duke zënë vend të nderua;

Kallarati i shumë figurave të shquara atdhetarë trima, kulturë-e arsimdashës;

Kallarati që në Luftën Antifashiste Nacionalçlirimtare dha një kontribut të shquar për arritjen e fitores;

Lexo më shumë...

KËNGË & VIDEO

SONDAZH

Cili është mendimi juaj për uebsaitin tonë të porsa çelur www.kallarati.com?
 

FACEBOOK FanBox

SPONSOR i faqes www.kallarati.com

Sponsor te faqes www.kallarati.com

GAZETA "KALLARATI"

NUMURI I LLOGARISË I SHOQATËS ATDHETARE & KULTURORE “KALLARATI”

Banka: Societe Generale Albania.
Në LEK në numrin e llogarisë: 1175099
Në EURO në numrin e llogarisë: 1175101
Pë çdo kontribut kontaktoni në adresat:
kontakt@kallarati.com
gazetakallarati@yahoo.com
Sefer Jonuzi Cel: 00355682745862

Nga Blogu

15 Shtator, 2018

Klodeta Dibra dhe Afërdita Laçaj, dikur kundërshtare në fushën e basketbollit, sot shoqe të denja.

          Brezi i basketbollisteve femra të viteve 1980- 1990, edhe sot pas 28… Lexo më shumë...
09 Shkurt, 2017

Rrugëtimi në jetë i veteranit 90 vjeçar Xhelo Dautaj

  -Rrëfim-   Një rrugëtim në jetë prej 90 vjetësh nuk janë as shumë, por as… Lexo më shumë...
26 Dhjetor, 2016

TË NOHIM SHKRIMTARIN DHE PËRKTHYESIN BAJRAM KARABOLLI

Bajram Karabolli - lindur në Mavrovë (Vlorë) në 1943, prindërit e tij me… Lexo më shumë...

Lajmet nga vendi