100vjetori
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Të njohim vendlindjen, Kallaratin dhe njerëzit e tij

Jo te gjithë vizitoret e këtij uebsaiti i kanë njohuritë e plota për vendndodhjen e fshatit Kallarat, për historinë, zakonet dhe traditat e tij. Prandaj nëpërmjet kësaj rubrike le të shkruajmë e tregojmë gjithçka që dimë për të, që në kohët më të vjetra e deri në ditët e sotme, në mënyrë që çdo vizitor i këtij uebsaiti ta njohë Kallaratin, ashtu siç ka qenë dhe është në realitet.

Ta njohë Kallaratin që në vendndodhjen e hershme rrëzë Kunjovës, në Fshatin e Djegur, rrëzë Bogonicës dhe sot anës lumit Shushicë i vendosur në tre lagje: Morrez, Qafë e Ubavit dhe Basha. Të njohë atë kontribut të vyer e modest të kallaratasve për çlirimin kombëtar e shoqëror. Të njohë kontributin e tij qysh në kohërat më të hershme si: kundër reformave të Tanzimatit më 1847; në Luftën Italo-Greke në vitin 1914 për mbrojtjen e trojeve të veta; ne Luftën e Vlorës më 1920; në Luftën nacionalçlirimtare; në ndërtimin e vendit të pas luftës; në vendosjen e demokracisë e në vijim deri në ditët e sotme.

Për këtë është e nevojshme që çdokush që ka kujtime, mbresa, shifra, fakte, foto etj, t'i bëjë pjesë të këtij uebsaiti. Vetëm në këtë mënyrë, historia dhe njerëzit që kanë bërë këtë histori, nuk do të harrohen. Ata do të kujtohen dhe vlerësohen për atë çfarë munden të bënin për mirë për vendlindjen e tyre Kallaratin, por edhe me gjerë për Shqipërinë.

Ju mirëpresim të bashkëpunoni dhe të bëheni pjesë e këtij uebsaiti, duke na postuar ne adresën: Kjo adresë e-maili është e mbrojtur nga spam bots, duhet të aktivizoni javascript për ta parë atë

Të njohim vendlindjen, Kallaratin dhe njerëzit e tij

KËNGË & VIDEO

SONDAZH

Cili është mendimi juaj për uebsaitin tonë të porsa çelur www.kallarati.com?
 

FACEBOOK FanBox

SPONSOR i faqes www.kallarati.com

Sponsor te faqes www.kallarati.com

GAZETA "KALLARATI"

NUMURI I LLOGARISË I SHOQATËS ATDHETARE & KULTURORE “KALLARATI”

Banka: Societe Generale Albania.
Në LEK në numrin e llogarisë: 1175099
Në EURO në numrin e llogarisë: 1175101
Pë çdo kontribut kontaktoni në adresat:
kontakt@kallarati.com
gazetakallarati@yahoo.com
Sefer Jonuzi Cel: 00355682745862

Nga Blogu

09 Shkurt, 2017

Rrugëtimi në jetë i veteranit 90 vjeçar Xhelo Dautaj

  -Rrëfim-   Një rrugëtim në jetë prej 90 vjetësh nuk janë as shumë, por as… Lexo më shumë...
26 Dhjetor, 2016

TË NOHIM SHKRIMTARIN DHE PËRKTHYESIN BAJRAM KARABOLLI

Bajram Karabolli - lindur në Mavrovë (Vlorë) në 1943, prindërit e tij me… Lexo më shumë...
27 Tetor, 2016

NË KALLARAT U FESTUA ME KRENARI 100-VJETORI I HAPJES SË SHKOLLËS SË PARË SHQIPE

  Nga Besnik GJONBRATAJ AMBJENT FESTIV NË KALLARAT Në datat 13 dhe 14 gusht… Lexo më shumë...

Lajmet nga vendi