100vjetori
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Deputet kallaratas ne Kuvendin Popullor

A e dini se Kallarati edhe pse nje fshat i vogël deri në vitin 1992 ka patur 4 Deputete te Kuvendit Popullor?

Dhe këta janë:

1-Duze Bajramaj në 3 legjislatura

2-Sulltana Gjonbrataj në 2 legjislatura

3-Sihat Tozaj në 5 legjislatura

4-Gafur Shameti në 1 legjislaturë

Lexo më shumë...

KUJTIME PËR NDËRTIMIN E FSHATIT, NGA BASTRI HOXHAJ

Pas djegies së fshatit në rrëzë të malit të Bogonicës nga andartët grekë më 1914, fshatarët tanë zbritën dhe ndërtuan shtëpitë e tyre pranë tokave të tyre poshtë në ultësirë. Mirëpo këto toka ndodheshin të shpërndara në tërë territorin e Kallaratit, prandaj edhe shtëpitë e ngritura në ato toka ishin po ashtu të shpërndara larg e larg njëra tjetrës.

Lexo më shumë...

NE VLORE PERJETESOHEN FIGURA KALLARATASE ME EMERTIM RRUGESH KRYESORE

Kohët e fundit Këshilli Bashkiak i Vlorës miratoi një varg emrash të figurave të shquara për emërtim rrugësh të qytetit. Ndër ta u miratuan edhe një pjesë nga emrat e figurave të shquara kallaratase që kishte propozuar Shoqata "Kallarati". Emrat e kallaratasve që do t'u vihen disa rrugëve të qytetit të Vlorës me vendimin e fundit të Këshillit Bashkiak janë: MuminSelami, Meçan Selami e Sihat Tozaj.

Lexo më shumë...

Kalendar datash e ngjarjesh historike te Kallaratit

KALENDAR DATASH E NGJARJESH HISTORIKE TE KALLARATIT

Disa nga ngjarjet historike më të rëndësishme në shërbim të luftës çlirimtare të popullit shqiptar, luftë në të cilën edhe Kallarati dha ndihmësen maksimale të mundshme për arritjen e çlirimit të vendit më 29 nëntor 1944 janë:

Lexo më shumë...

Faqja 2 nga 3

KËNGË & VIDEO

SONDAZH

Cili është mendimi juaj për uebsaitin tonë të porsa çelur www.kallarati.com?
 

FACEBOOK FanBox

SPONSOR i faqes www.kallarati.com

Sponsor te faqes www.kallarati.com

GAZETA "KALLARATI"

NUMURI I LLOGARISË I SHOQATËS ATDHETARE & KULTURORE “KALLARATI”

Banka: Societe Generale Albania.
Në LEK në numrin e llogarisë: 1175099
Në EURO në numrin e llogarisë: 1175101
Pë çdo kontribut kontaktoni në adresat:
kontakt@kallarati.com
gazetakallarati@yahoo.com
Sefer Jonuzi Cel: 00355682745862

Nga Blogu

09 Shkurt, 2017

Rrugëtimi në jetë i veteranit 90 vjeçar Xhelo Dautaj

  -Rrëfim-   Një rrugëtim në jetë prej 90 vjetësh nuk janë as shumë, por as… Lexo më shumë...
26 Dhjetor, 2016

TË NOHIM SHKRIMTARIN DHE PËRKTHYESIN BAJRAM KARABOLLI

Bajram Karabolli - lindur në Mavrovë (Vlorë) në 1943, prindërit e tij me… Lexo më shumë...
27 Tetor, 2016

NË KALLARAT U FESTUA ME KRENARI 100-VJETORI I HAPJES SË SHKOLLËS SË PARË SHQIPE

  Nga Besnik GJONBRATAJ AMBJENT FESTIV NË KALLARAT Në datat 13 dhe 14 gusht… Lexo më shumë...

Lajmet nga vendi