Një zog blu këndon në ëndërr Zogu blu me një këngë blu në natën e kuqe Kisha kohë pa e dëgjuar Do ta dëgjoj deri në mëngjes (nëse nuk lodhet) kur zogu dhe kënga do ikin prej dritës Dhe më duhet të pres kthimin e tij të pamundur   […]

      Unë tani do dashuroj një tjetër por kjo s’do të thotë se do shkel mbi ty ashtu si kitaristi, që, pasi iu thye kitara e vjetër, duke luajtur këngën e jetës me fuqi, me kitarën e re nisi të luajë përsëri melodinë e preferuar të kitarës së […]

    Më thonë “po” mendueshëm, heshturazi. Dhe unë jam gati të vij Si një fëmijë, që i merren këmbët nga gëzimi. Por, sapo nisem, më duhet të ndaloj, Buzët e tua bëhen postbllok i pamëshirshëm Duke shqiptuar ca fjalë të ashpra Që më dekorajojnë në nisjen time serioze dhe […]

  (për A.B) Gjithçka e artë m’u kthye përsëri Pikërisht kur mendoja qetësisht e me përtesë. Befas, si një mrekulli, më dole ti, Duke më zgjuar ëndrrat më të bukura syfjetura. Dhe e ndjej se zemra Në dashuri është e pafund, Le të bien gjethet çdo vjeshtë Pema e dashurisë […]

    Sytë i thonë të gjitha, Jona Dhe buzët që dridhen, gjithashtu. Jona, ti sivjet je e lodhur, e zhgënjyer. Na sheh me sy prej qelqi Ngaqë ke shpresuar… Dhe ke humbur besimin te kushdo Sepse je tradhtuar. E kuptoj, që ke besuar pafajsisht Në deklarata false dashurie Si […]

    Shirat sërish nisën të qullin botën, Kurse unë i menduar ngre perden e dritares Kishin filluar shirat Kur me ktheve shpinën. Tani të trokiturat e pikave në xham Më kujtojne takat e tua të ndarjes. Jashtë bie shi. Në dhomë për ty Bien shira cigaresh…   Petrit QEJVANI […]