“Jetimët”, poezia e autorit dëshmor, që botohet përherë të parë pas 75 vjetësh nga MSc. ALBERT HABAZAJ       Mumin Selami u lind më 23 dhjetor 1923 në fshatin Kallarat të Kurveleshit të Poshtëm, Bashkia Himarë, qarku i Vlorës. Babai i tij Selam Bajram Toçi ka qenë burrë i […]

LETËR NGA ITALIA, DËRGUAR SHOQATËS SË VETERANËVE TË LANÇ TIRANË. Të nderuar e të lavdishëm përfaqësues të veteranëve të LANÇ dhe të dëshmorëve të Atdheut, të këtyre dy organizatave prestigjoze për Atdheun dhe botën progresiste e kurrë jo për botën e regresit e të revanshit! O ju monumente të gjalla […]

                                Një trim nga Kallarati               Oficer i dalluar               Ferik Teslim Strati               Ra dëshmor duke luftuar                                     Në […]

-Kujtime për dëshmorin Ferik Strataj- Familja fisnike e bujare Strataj në Kallarat, gjatë Luftës Nacionalçlirimtare, shtëpinë e saj e bëri bazë të luftës dhe rreshtoi në formacionet partizane tre djem të saj: Ferikun, Canen e Sinanin. Por Stratajt për mbrojtjen e tërësisë tokësore kishin luftuar edhe në kohëra të shkuara, […]

Me rastin e 60-vjetorit të rënies në krye të detyrës të dëshmorit të atdheut Ferik T. Strataj, më 13 gusht 1949 në provokacionet e ushtrisë monarko-fashiste greke, ne fëmijët dhe vëllazëria Strataj organizuam një veprimtari përkujtimore për të nderuar e përjetësuar veprën e pavdekshme të babait dhe njeriut tonë të […]