Një trim nga Kallarati               Oficer i dalluar               Ferik Teslim Strati               Ra dëshmor duke luftuar                                     Në […]

-Kujtime për dëshmorin Ferik Strataj- Familja fisnike e bujare Strataj në Kallarat, gjatë Luftës Nacionalçlirimtare, shtëpinë e saj e bëri bazë të luftës dhe rreshtoi në formacionet partizane tre djem të saj: Ferikun, Canen e Sinanin. Por Stratajt për mbrojtjen e tërësisë tokësore kishin luftuar edhe në kohëra të shkuara, […]

Me rastin e 60-vjetorit të rënies në krye të detyrës të dëshmorit të atdheut Ferik T. Strataj, më 13 gusht 1949 në provokacionet e ushtrisë monarko-fashiste greke, ne fëmijët dhe vëllazëria Strataj organizuam një veprimtari përkujtimore për të nderuar e përjetësuar veprën e pavdekshme të babait dhe njeriut tonë të […]