-Me rastin e 10-vjetorit të vdekjes së Fiqirete Rjepajt-                    Botuar ne gazeten Kallarati ne Nr.46,Korrik-Gusht 2009 Jam ulur  në sallon dhe po pi kafenë e pasditës duke medituar për problemet e ndryshme të punës e të familjes. Papritur sytë më shkuan tek […]

-Me rastin e 84-vjetorit të ndarjes nga jeta të Ramadan Rjepajt- Fshati ynë gjithmonë ka qenë i njohur për njerëz të mirë ndër breza. Në përgjithësi, burrat e këtij fshati, por edhe gratë, me mençurinë e urtësinë e tyre, me veprat e punën, me qëndrimin atdhetar dhe trimëritë e tyre, duke punuar e luftuar për fshatin e atdheun e […]

Z. Adem, nga cila familje vini dhe cilës mëhallë i përkisni? Unë jam njëri nga fëmijët e Zigur e Fatime Mataj. Kjo familje i përket mëhallës Qesraj të Kallaratit. Nëna ime, Fatime Alushja vinte nga Jonuzajt e mëhallës së Gjizeze.

Të nderuar zotërinj të Redaksisë së gazetës “KALLARATI”! Urime për gazetën e punën tuaj dhe përshëndetje të sinqerta nga larg. Unë që po ju shkruaj, quhem  Marsela Çize Ribaj, lindur e rritur në Kallarat. Ju lutem të rezervoni pak hapësirë në gazetën  “KALLARATI” për këtë letër në përkujtim të motrës […]

                                  Me propozim të kryesisë së Shoqatës K/A “Kallarati”, Forumi qendror i Shoqatës K/A “LABËRIA” dekoroi me “MIRËNJOHJA  E LABËRISË” z. Seit Jonuzaj me motivacionin: “Intelektual ushtarak me kontribute të  njohura në fushën e detarisë si studiues e pedagog […]

Në Vlorë më 18 tetor 2012, Organizata e Familjeve të Dëshmorëve, në bashkëpunim me Komitetin e Veteranëve të LANÇ të rrethit organizojnë një veprimtari përkujtimore kushtuar 70-vjetorit të rënies së heronjve të Topanasë: Mumin Selami, Haredin Bylyshi, Bajram Tusha dhe Hiqmet Buzi. Ndërsa në Kallarat më 20 tetor, Shoqata K/A […]