Ishte kënaqësi të vizitoje panairin Expo-Prima hapur në Qëndrën Kombëtare të Kulturës në Tiranë nga datat 14-19 Tetor 2004, e aq më tepër kur në një pavion të veçantë Kallaratasi Agim Mataj paraqitej me punimet e tij “Punime guri”, ne të cilin ekspozoi disa nga punimet e tij me te […]

U lind më 1 qershor 1955 në Kallarat. Ka kryer shkollën e mesme mekanike ne Lushnjë. Menjëherë pas përfundimit të shërbimit të detyrueshëm ushtarak ka shërbyer si specialist radiozbulimi në radhët e Forcave të Armatosura,. Në vitin 1993, për arsye ekonomike, emigroi në Leçe të Italisë. Aty iu përkushtua punimit […]

Petrit Qejvani Zgjedhja e presidentit që do zëvendësojë z.Topi po paraprihet nga një debat i gjerë politiko-mediatik, duke ngjallur kërshërinë e qytetarëve dhe parashikimet e parapëlqimet e analistëve të ndryshëm për horoskopin presidencial. Ndonëse me “të drejta të kufizuara politike” sërish posti i presidentit është i lakmuar nga palët politike. […]

          Nga Petrit Qejvani Withers me sa duket nuk ka nder mend ta harrojë lehtë Shqipërinë, jo për shkak të nostalgjisë së natyrshme te njeriut për vendin ku ka punuar apo për ndonjë tekë ekzotike prej perëndimori për këtë vend thuajse lindor gjithsesi të pakuptueshëm për […]

  Petrit Qejvani Politika shqiptare gjatë këtyre 20 vjetëve të demokracisë është anatemuar shumë herë duke e merituar dhe më pak pa e merituar me epitete nga më pezhorativët si politikë e dështuar, politikë pa vizion, politikë e korruptuar, politikë e pistë, politikë pa ide etj. Në të vërtetë politika […]

Ti më the se ne u deshëm rastësisht. Autori   Ne rastësisht vijmë në jetë Rastësisht dhe dashurojmë Ne urrejmë rastësisht Rastësisht dhe tradhëtojmë.   Petrit QEJVANI

            Kjo natë është pa emër, pa qiell, bosh. Dikush argëtohet në katin e poshtëm (Le të argëtohet) Unë argëtohem me dhembjen time. Unë me dhembjen time vallzoj. Dhoma me katër krevate bosh Është mbushur plot me dhembjen time Muret nuk kanë fotografi Në mure […]

Kur mendoj se një ditë nuk do jem, Kur mendoj se ti një ditë nuk do jesh, (ne s’do jemi për njeri-tjetrin në të njëjtën ditë) Do mungojmë në apelin e madh të jetës, Një lumë i zi ujrash të vrullshme Më mbyt Dhe s’më le të të thërras Emrin. […]

            Sa herë shoh ty, bie në mendime (Jo të të vë vlerat në dyshim) Dhe kujtoj ç’ka më të bukur në botë                      Dhe hëna                     […]

            Në kafe ‘Notos’ në mbrëmje buzë detit Përballë një bjonde greke më rri As dëgjoj fare ç’më thonë shokët Në tavolinën përballë është ulur një perri.   E bukur, o zot!një Helenë moderne Me kostum meshini të zi rri serbes Herë pas here hedh […]