Të dashur kallaratas! Në uebsaitin www.kallarati.com, përveç të tjerash do të kini mundësinë edhe të shfaqjes së fotografive. Ju lutemi postoni çdo fotografi që ka të bëjnë me Kallaratin, që u kushtohet luftës dhe përpjekjeve të kallaratasve për çlirim kombëtar e shoqëror, jetës në fshatin tonë, punës në ish kooperativë, […]

  Mësues te periudhës se Pavarësisë 1. Meçan Selam Qejvani 2. Telo Duro Zhibaj Mësues te periudhës se pasluftës se dytë botërore 3. Aferdita Xhafer Xhaferaj 4. Aida Lamçe Xhaferaj 5. Alfred Neki Xhaferaj 6. Alketa Qemal Jonuzaj 7. Altina Namaz Tozaj 8. Anila Razi Golloshaj 9. Ardian Çize Xhaferaj […]

Pas djegies së fshatit në rrëzë të malit të Bogonicës nga andartët grekë më 1914, fshatarët tanë zbritën dhe ndërtuan shtëpitë e tyre pranë tokave të tyre poshtë në ultësirë. Mirëpo këto toka ndodheshin të shpërndara në tërë territorin e Kallaratit, prandaj edhe shtëpitë e ngritura në ato toka ishin […]

NË RRUGËN E JETËS, NGA ÇIZE XHAFERAJ Të shkruash për Kallaratin dhe banorët e tij, të djeshëm e të sotëm, është jo vetëm një detyrim moral, por më së pari edhe një detyrë për cilindo që është pjesë e tij. Gjatë gjysmës së dytë të shek. 20, fshati i Kallaratit […]