–Intervistë e dyfishtë me intelektualët bashkëshortë, Violeta e Çize Xhaferaj- Violeta e Çize Xhaferaj, bashkëshortë, kolegë, por edhe eprorë e vartës për vite të tëra në arsim për edukimin e brezit të ri kallaratas e më gjerë. Rast i rrallë ky. Dy intelektualë të mirëfilltë, që përveç kontributit në […]

  Mësues te periudhës se Pavarësisë 1. Meçan Selam Qejvani 2. Telo Duro Zhibaj Mësues te periudhës se pasluftës se dytë botërore 3. Aferdita Xhafer Xhaferaj 4. Aida Lamçe Xhaferaj 5. Alfred Neki Xhaferaj 6. Alketa Qemal Jonuzaj 7. Altina Namaz Tozaj 8. Anila Razi Golloshaj 9. Ardian Çize Xhaferaj […]

Meçan Selami (QEJVANI) 1892-1965 Lindi në Kallarat. Pas mbarimit të shkollës fillore të Muradies në Vlorë, me porosi të Ismail Qemalit dërgohet në Korfuz për shkollim të mëtejshëm, bashkë me Halim Xhelon, si nxënës të shkëlqyer. Të mëkuar me ndjenja atdhetare, bashkë me Halimin më 1911 kthehen në atdhe dhe bashkohen […]

LISTA E MESUESVE QË KANË PUNUAR NË SHKOLLËN “MUMIN SELMI” NDËR VITE – 1916-1923 1. Jaho               Hodo             Borsh 2. Musa              Sinani           Fterrë 3. Telo                Duro              Kallarat 4. Xholito           Gulielmo         Itali 5. Mecan            Selami           Kallarat 6. Istref                Pulo               Borsh 1935-1940 7. Adem              Hodo              Borsh 8. […]

Të dashur ish mësues dhe nxënës të shkollës “Mumin Selami” të Kallaratit! Fshati Kallarat ka historinë tij shumë vjeçare, të qëndresës e të luftës ndaj pushtuesve të huaj, por edhe atë të ndërtimit dhe të lulëzimit të tij në vitet e pasluftës dhe në ditët e sotme të demokracisë. Një […]