Mësuesit kallaratas në vite

 

Mësues te periudhës se Pavarësisë

1. Meçan Selam Qejvani

2. Telo Duro Zhibaj

Mësues te periudhës se pasluftës se dytë botërore

3. Aferdita Xhafer Xhaferaj

4. Aida Lamçe Xhaferaj

5. Alfred Neki Xhaferaj

6. Alketa Qemal Jonuzaj

7. Altina Namaz Tozaj

8. Anila Razi Golloshaj

9. Ardian Çize Xhaferaj

10. Artur Lutfi Hoxhaj

11. Barjam Nuredin Karabollaj

12. Bashkim Muço Gjonbrataj

13. Bejkush Godo Karabollaj

14. Besnik Enver Strataj

15. Bilal Demo Breshanaj

16. Bilal Muslli Shakaj

17. Burbuqe Meçan Qejvanaj

18. Çize Veip Xhaferaj

19. Çlirim Xhafer Xhaferaj

20. Dafina Meçan Qejvanaj

21. Dallandyshe Barxhul Jonuzaj

22. Donika Alem Qejvanaj

23. Dhurata Avdulla Qejvanaj

24. Eneida Niko Breshanaj

25. Eglantina Luto Demiraj

26. Entela Sami Karabollaj

27. Enver Xhebro Golloshaj

28. Fatmir Salo Mataj

29. Ferdinand Bilal Breshanaj

30. Feride Daut Shakaj

31. Gjinovefa Spiro Xhaferaj

32. Hamit Hader Muharremaj

33. Hasan Boço Mehmetaj

34. Hadixhe Malo Llanaj

35. Hiqmet Hasan Meçaj

36. Ibro Veledin Rjepaj

37. Ibrush Maze Jonuzaj

38. Ilir Xhelo Jonuzaj

39. Jazo Barjam Davacaj

40. Kastriot Xhafer Xhaferaj

41. Klodiana Lavdi Hoxhaj

42. Kujtim Shaban Dautaj

43. Landi Servet Golloshaj

44. Lefter Jazo Hysaj

45. Liljana Dalan Memushaj

46. Liri Ago Qejvanaj

47. Luiza Kujtim Dautaj

48. Luljeta Sadik Gjonbrataj

49. Lumturi Sherif Gjonaj

50. Maks Sinan Tozaj

51. Manushaqe Veledin Rjepaj

52. Marjeta Sulo Hoxhaj

53. Marjeta Nexhip Memushaj

54. Namik Llano Mehmetaj

55. Oltosta Servet Golloshaj

56. Petrit Ago Qejvanaj

57. Pranvera Sulo Hoxhaj

58. Proletare Kapo Habilaj

59. Qerime Hasan Meçaj (Arapi)

60. Rajmonda Abaz Dautaj

61. Rajmonda Pelivan Shakaj

62. Rami Veip Memushaj

63. Rita Bilal Shakaj

64. Sami Shuko Karabollaj

65. Selim Xhebro Golloshaj

66. Servet Nelo Golloshaj

67. Sonja Cane Strataj

68. Suljote Ramiz Hoxhaj

69. Sulltane Razo Rjepaj

70. Shelege Mevlan Karabollaj

71. Shpresa Çune Qejvanaj

72. Thelleza Sulo Hoxhaj

73. Vera Sulo Hoxhaj

74. Violeta Qerim Xhaferaj

75. Vojo Jazo Davacaj

76. Vojsava Sami Davacaj

77. Xhemal Çelo Gjonaj

78. Xhiko Razo Rjepaj

79. Yllka Razi Golloshaj

Siç shihet nga lista e mësipërme, nga dy mësues qe kishte Kallarati para Luftës se Dyte Botërore, pas kësaj lufte e deri ne ditët e sotme, Kallarati qe dikur mësuesit e shkollës se tij i vinin nga vende te tjera te Shqipërisë, ka arritur te nxjerre nga gjiri i tij një armate te tere mësuesish e pedagogesh qe kane dhëne apo japim mësim e dritë mendore jo vetëm ne fshatin e tyre, por ne mbare vendin tone. Ky fakt na krijon kënaqësi e krenari neve kallaratasve dhe vete fshatit tone.

Nëse ka emra qe nuk janë pasqyruar ne këtë liste, jeni te lutur ti dërgoni sa me pare.

Marrë nga libri “Kallarati ne shifra burimesh njerëzore”, botuar nga Llano Llanaj dhe Seit Jonuzaj, 2007

 

 


 

Next Post

Kalendar datash e ngjarjesh historike te Kallaratit

Sht Maj 5 , 2012
KALENDAR DATASH E NGJARJESH HISTORIKE TE KALLARATIT Disa nga ngjarjet historike më të rëndësishme në shërbim të luftës çlirimtare të popullit shqiptar, luftë në të cilën edhe Kallarati dha ndihmësen maksimale të mundshme për arritjen e çlirimit të vendit më 29 nëntor 1944 janë: