Tregim nga Petrit Qejvani                                 Shumë vite më parë, në fëmini, midis ciklit të ulët dhe të lartë të shkollës 8-vjeçare, ose më saktë, aty nga fillimi i klasës së pestë, më kishte lindur […]

                                                       Nuk e di se ç’ke                                                   Nuk e di se ç’bën                                                   Krahët shpesh më kthen                                                   Të më luash mendsh.                                                     Vetullat tendos                                                   Kur më ke përballë                                                   Sytë i ul përdhe                                                   S’më thua një fjalë.                                                     Edhe unë s’të flas,   […]

Rastësisht më ka ndodhur të shoh sekuenca të ndeshjeve me dema në tv dhe me stermundim mund te kem cuar ndonje deri në fund. Dhe a e dini pse? Sepse kjo më është dukur një gjë e shemtuar dhe e padrejtë. Dhe gjithnjë më ka shoqëruar një ndjenjë parehatie, më […]