E DASHURA

PetritQejvani

 

 

 

 

 

 

Sa herë shoh ty, bie në mendime

(Jo të të vë vlerat në dyshim)

Dhe kujtoj ç’ka më të bukur në botë

                     Dhe hëna

                                              Dhe yjet

                                                                    Dhe trëndafilat

Janë pjellë e një fantazie të kotë.

                    Asgjë,

                                     asgjë,

                                                           asgjë

Nuk është e bukur sa ti, e dashur.

                  Dhe hëna

                                         Dhe yjet

                                                                 Dhe trëndafilat

Nga bukuria jote

                                           janë spërkatur.

 

Petrit QEJVANI, 1971

Next Post

KUR MENDOJ

Hën Maj 28 , 2012
Kur mendoj se një ditë nuk do jem, Kur mendoj se ti një ditë nuk do jesh, (ne s’do jemi për njeri-tjetrin në të njëjtën ditë) Do mungojmë në apelin e madh të jetës, Një lumë i zi ujrash të vrullshme Më mbyt Dhe s’më le të të thërras Emrin. […]