NDJESA E MUNGUAR, poezi nga Petrit Qejvani Serbët ende nuk u kanë kërkuar ndjesë  shqiptarëve  për krimet e tyre monstruoze në Kosovë: Autori Le të thonë populli serb është popull i mirëLe të thonë është popull i kulturuar.Anatomia e krimeve serbe në Kosovë,Është akuza më e artikuluar.Shetit në Prishtinën shqiptare.Mbrëmje, paqe, […]

MBI FIZIONOMINË  POETIKE TË ALI ASLLANIT, nga Petrit Qejvani  Për Ali Asllanin është folur e shkruar jo pak, përkundër pandehmës së krijuar për shkak të heshtjes gati 50 vjeçare të periudhës së socializmit. Ndonëse edhe atëhere diçka është pohuar rreth veprës së tij në hyrje të dy-tre botimeve të seleksionuara, […]

Mbajtur në takimin e përbashkët të mësuesve dhe pedagogëve shqiptarë dhe italianë në kuadrin e seminarit “Dialog midis dy kulturave” Të nderuar kolegë, Populli shqiptar është një ndër dy popujt më të vjetër të gadishullit të Ballkanit, së bashku me grekët. Paraardhësit e tij gjatë shekujve nuk janë thirrur me […]

Curriculum Vitae Petrit Qejvani: [email protected] •Datelindja: 01/02/1949, Gjirokaster; •Shkollimi: Universiteti i Tiranes, Dega Gjuhe – Letersi (1968 – 1972); •Kualifikime: Kurs pasuniversitar per Kritike Letrare 1977 – 1978); •Punesimi: Mesues i Letersise ne Shkollen e Mesme te Pergjithshme, Kukes, (1973 – 1975); Mesues ne Shkollen e Bashkuar, Llakatund, (1975 – […]

KAPITULLI I PARË 1. Kur hyri Admeti në zyrën e shefit, ishte mesditë. Shefin nuk e njihte më parë, ndaj u çudit nga trupi i tij i paktë dhe buzët tepër të holla. -Nuk kam shumë kohë, – shpejtoi të thoshte ai, pa i thënë “ulu” e pa i dhënë […]