Pak nga jeta dhe aktiviteti i Petrit Qejvanit

PetritQejvani

Curriculum Vitae

Petrit Qejvani: [email protected]

•Datelindja: 01/02/1949, Gjirokaster;

•Shkollimi: Universiteti i Tiranes, Dega Gjuhe – Letersi (1968 – 1972);

•Kualifikime: Kurs pasuniversitar per Kritike Letrare 1977 – 1978);

•Punesimi:

Mesues i Letersise ne Shkollen e Mesme te Pergjithshme, Kukes, (1973 – 1975);

Mesues ne Shkollen e Bashkuar, Llakatund, (1975 – 1987);

Drejtor i Teatrit te Vlores, (1987 – 1990);

Inspektor ne Kabinetin Pedagogik, Vlore (1990 – 1992);

Mesues i Letersise ne Shkollen e Mesme te Pergjithshme”Halim Xhelo”, Vlore, (1992 – 1994);

Mesues ne Shkollen 8 – vjeçare “Teli Ndini”, Vlore (1994 – 1996);

Mesues i Letersise ne Shkollen Tregtare, Vlore (1996 – 1997);

Drejtor i Shkolles 8 vjeçare “Musa Cakerri”, Vlore (1997 – 1998);

Drejtor i Shkolles se Mesme te Pergjithshme “Halim Xhelo”, Vlore (1998 – 2002);

Drejtor i Shkolles 8 vjeçare :Teli Ndini”, Vlore (2002 – 2003);

Drejtor i Shkolles “Rilindja, Vlore (2003 – 2006);

Psikolog ne Shkolne pedagogike “Jani Minga”, Vlore (2006 – 2008);

Pedagog i Jashtem ne Universitetin “ismail Qemali” te Vlores prane Departamentit te Gjuhe- Letersise, lektor dhe hartues programesh ne Kurset Letersi e Huaj dhe Estetike (2003 – 2008);

Pedagog prane Departamentit te Gjuhe – Letersise ne Universitetin “Ismail Qemali”, Vlore, lektor ne Kurset Letersi e Huaj dhe Estetike (2008 e vijim);

•Aktiviteti Botues:

“Koha ne nje vellim poetik”, (shenime per poezine e Xhevahir Spahiut), Zeri i Rinise, 22/07/1978;

“Heroika e Luftes se Vlores ne kenget popullore “, Bashkimi, 28/08/1980;

Teatri para gjyqit”, 22/09/1991;

“Ndergjegja kombetare dhe ajo politike’, Zeri I Vlores, 02/02/1992;

“Diktatura dhe Demokracia”, Zeri I Vlores, 06/12/1992;

“Niveli i ulet i nje debati”, 14/10.2008, etj. ;

•Kumtesa dhe Referime Shkencore:

“Poeti dhe Atdhetari”, kumtese ne Simpoziumin Shkencor me rastin e 160 vjetorit te lindjes se Naim Frasherit, Universiteti “Ismail Qemali, Vlore (botuar ne gazeten Occhio dell’ Mediterraneo, organ i Ministrise se Kulutres, nr. 7 2006);

“Fizionomia poetike e Ali Asllanit”, kumtese ne Sesionin Shkencor “Ali asllani – Jeta dhe vepra”, Universiteti “Ismail Qemali, Vlore, dhjetor 2006 ( botuar ne revisten Perla, organ i Fondacionit Kulturor Shiraazi, nr. 3, 2007);

“Petro Marko: Shkrimtari dhe Qytetari ose Drama qe vjen prej Utopise”, kumtese ne Sesionin Shkencor ‘Jeta dhe vepra e Petro Markos’, Universiteti “Ismail Qemali, Vlore, Maj 2008;

•Gjuhe te huaja te njohura: Italisht, Rusisht;

Next Post

ATDHEU IM ME DY HISTORI DHE ASNJË TË VËRTETË, Poezi

Die Maj 27 , 2012
    Atdheu im fitimtar dhe i mundur, hero dhe tradhtar patriot dhe i shitur lirimbrojtës dhe mercenar, atdheu im me një histori të shkruar nga shqiptarët dhe një tjetër të shkruar nga të huajt (normale) atdheu im me dy histori edhe prej vet shqiptarëve (anormale) një histori e fitimtarëve […]
PetritQejvani