Pak nga jeta dhe aktiviteti artistik i Agim Mataj

A. Mataj

U lind më 1 qershor 1955 në Kallarat. Ka kryer shkollën e mesme mekanike ne Lushnjë. Menjëherë pas përfundimit të shërbimit të detyrueshëm ushtarak ka shërbyer si specialist radiozbulimi në radhët e Forcave të Armatosura,. Në vitin 1993, për arsye ekonomike, emigroi në Leçe të Italisë. Aty iu përkushtua punimit artistik të gurit, duke tërhequr vëmendjen e biznesmenëve dhe të njerëzve të kulturës dhe të artit italian. Punimet e tij i ka ekspozuar në panaire në Vlorë e Tiranë, duke u nderuar edhe me diplomë të veçantë. Ndër punimet e tij janë oxhaqe guri e tavolina për dhoma pritjeje në variantin “Barroko Leçe”, kolona “Kapitelo”, harqe, veshje, stilizime të skulpturës dhe skulpturë realiste, orë muri e tavoline etj.

FOTO NGA PJESEMARRJA NE PANAIRIN KOMBETAR 2004 NE TIRANE ME PUNIME GURI

Agim Mataj 2

Agim Mataj 3

Agim Mataj 4

Agim Mataj 6

Agim Mataj 7

Agim Mataj 8

 

Agim Mataj 11

Agim Mataj 12

Agim Mataj 13

 

 

Next Post

DUART E ARTA TË GURËGDHENDËSIT KALLARATAS

Enj Maj 31 , 2012
Ishte kënaqësi të vizitoje panairin Expo-Prima hapur në Qëndrën Kombëtare të Kulturës në Tiranë nga datat 14-19 Tetor 2004, e aq më tepër kur në një pavion të veçantë Kallaratasi Agim Mataj paraqitej me punimet e tij “Punime guri”, ne të cilin ekspozoi disa nga punimet e tij me te […]
A. Mataj