NJË TRIM NGA KALLARATI

                

               Një trim nga Kallarati

              Oficer i dalluar

              Ferik Teslim Strati

              Ra dëshmor duke luftuar

              

                     Në shtëpi vate mandata

                     Xha Teslimi burr’ i zgjuar

                     Qëndroi si mal i lartë

                     Hallall gjaku i kulluar

               

                Azbieja grua fisnike

                Jetën seç e përballoi

                Të gjitha ato tronditje

                Faqebardhë i kaloi

 

                     Fëmijët si klloçka mblodhi

                     Po dhe vjehrrin e pleqëroi

                     Grua labe, grua zakoni

                     Lindja e djalit e gëzoi

 

                Në Strataj brezi i ri

                Të gjithë njerëz të shquar

                Me kultur’ e mençuri

                Janë emra të nderuar

 

                       Feriku yll i pashuar

                       Ju fëmijë jini Krenarë

                       Emri i tij i përjetësuar

                       Skalitur në lapidar.

 

 

Xhelo DAUTAJ 

Botuar ne Gazeten Kallarati

Next Post

Rreth prejardhjes së emrit Kallartat, nga Prof. Dr. Rami Memushaj

Sht Gus 11 , 2012
  Shpjegimi i prejardhjes së emrave të vendeve është një temë shumë tërheqëse. Një temë të tillë ka hapur edhe gazeta “Kallarati”, e cila u bën thirrje bashkëfshatarëve të shfaqin mendimet e tyre për këtë çështje. Pikërisht, në këtë shkrim synojmë të bëjmë etimologjinë e emrit Kallarat. Shpjegimi i prejardhjes […]
RamiMemushaj