Afërdita Rakip Laçaj, basketbolliste e Flamurtarit.

Ka lindur më 1962 në Vlorë, me origjine nga Kallarati. Lojtare në ekipin e basketbollit për femra të Flamurtarit, në vitet më të mira të këtij ekipi. Ka fituar disa herë titullin kampione e vendit. Ka marrë pjesë në ndeshje ndërkombëtare brenda e jashtë vendit.

Për rezultate të larta në sportin e basketbollit ka marrë titullin “Mjeshtre Sporti” dhe është dekoruar me medalje të artë.

Marre nga Libri “Enciklopedia e Kurveleshit”