Në Vlorë, përjetësohen figura kallaratase me emërtime rrugësh

Kohët e fundit Këshilli Bashkiak i Vlorës miratoi një varg emrash të figurave të shquara për emërtim rrugësh të qytetit. Ndër ta u miratuan edhe një pjesë  nga emrat e figurave të shquara kallaratase që kishte propozuar Shoqata “Kallarati”. Emrat e kallaratasve që do t’u vihen disa rrugëve të qytetit të Vlorës  me vendimin e fundit të Këshillit Bashkiak janë:
Mumin Selami
Meçan Selami
Sihat Tozaj

 
Ndërsa me vendime të mëparshme  për emërtim rrugësh ai Këshill ka miratuar edhe
emrat e:
Duze Barjami
Miftar Ali Kallaratit.
 
Ky nder e vlerësim që u bëhet këtyre figurave të shquara është nder për të gjithë ne kallaratasit dhe për vetë fshatin tonë.      
 
S. JONUZAJ

Next Post

Dokumentar mbi Kallaratin

Enj Pri 26 , 2012