KENGA E VAJZES SHQIPTARE

HasanKallarati 

Anës lumit zallit bardhë

një sorkadhe shkon

një këngë të bukur shumë

ajo po këndon

me një zë porsi thëllënxë

dikë dashuron.

Do të kthehet nashtinë

ndaj dhe po nxiton.

Ja kish marrë duke ecë

kjo vajza këngës

dhe po shkonte me të shpejtë

në drejtim të tendës

vajza faqe kuqe

porsi drit e hënës

buzët si burbuqe

si kokërr e thanës

flokët bojë ari

si ngjyr’ e qershisë

vetëmë këndonte

këngën e rinisë.

 

Hasan Kallarati

Next Post

KENGE KUSHTUARE 7 PRILLIT 1939

Die Qer 3 , 2012
Më tridhjet’e nëntë viti, shtatë Prilli më të hyrë. Urdhëron Duçe fashisti, Guxonin me dyzetmijë, aroplana dhe Pamporrë. Shqipërisë çpejt t’i biri. Sarëndë, Durrës dhe Vlorë, edhe tejë nga Shëngjini, kini mëndjen mos hutohi, të shkujdesur të mos viji, se atje rron trimëria, un, e njoh, se ju s’e dini, […]
HasanKallarati