KENGE KUSHTUAR PATRIOTIT VETERAN XHEMIL VELI DUKES*

HasanKallarati

Pse s’digjohetë Xhemili,

bejtexhiu patriot,

të këndojë si bilbili,

ndonjë këngë të na thotë?

Ka ca vjet që është ndarë,

u nda nga miq e nga shokë,

bejtexhiu zëmërbardhë,

la këngë pa thënë plot.

Ish Xhemili që këndoj,

në nëntëqintenjëzet,

Luftës që populli bëri,

kundra Italianëvet,

dhe bejler’e agallarë,

i çpoi si me shigjetë,

dhe sa qe edhe sa rroj,

nukë qëndroi i qetë.

 

*Xhemil Veli Duka – (Bejtexhiu i njohur), ishte dajua i autorit të kësaj kënge.

 

Hasan Kallarati

Next Post

AGAJ DHE ZONJA

Die Qer 3 , 2012
Na ishte një herë, një aga cigun! Njeri i shëmtuar, fytyrë majmun, ma kishte çifliqe, qindëra hektarë, baça me ullishte, dhe dhën me çobanë, kishte dhe një çupë, po nukë kish djalë, duaj të martohej, mbi gruan e parë, që djalë të bënte, t’i mbante vatanë, po për këtë Çështje, […]
HasanKallarati