Kenge kushtuar Qafes e Hubavit nga ku niseshin partizanet per ne lufte.

 HasanKallarati

Qaf e Hubavit moj nënë,

qendër e fshatit tinë je,

ti je sot e ti ke qenë,

vëndi i mbëledhjeve,

me mot e jetë të tërë,

i gjysh e stërgjyshëve,

një varg kodrina të ndajnë,

nga të dy fushat që ke,

nga Fieri me Hubavë,

ti në mes të tyre je,

dhe çeta me partizanë,

besoj se ndërmend e ke,

kur iku nga ti u ndanë,

ti udh’e mbarë u the,

hajde dalçi faqebardhë,

djemtë e nënësë rrufe,

të na çlironi vatanë,

ja mos rroni për mbi dhe,

Dhe ata fjalën ta dhanë,

e derdhë gjakun rrëke,

dëshmorët ku do që ranë.

Ti në gji i mban atje,

edhe ti qëndron krenare,

që pranë vetes i ke,

ata të bukurë varre,

me pllakata përmbi kre,

dhe Lapidarinë pranë,

ngrijturë për mbi xhade.


 

Hasan Kallarati

Next Post

Malli per fshatin tim

Die Qer 3 , 2012
Një ditë vere shkova në fshat, se shumë kohë kisha pa vatë, më kish marrë malli, një mall i zjarrtë, për malet, për kodrat, për lisat e gjatë! Për pyjet, luginat, dhe shkëmbënjt e thatë, për ujin e ftohët, me ngjyrë të artë, për lumin e përrënjtë, rrepet, degë shtratë, […]
HasanKallarati