LORI KAFE, SKEÇ

   

GafurShameti-1 1

  Personazhet:

1 – Kadriu – Babai

2 – Zana – E shoqja

3 – Beni – I biri 7-8 vjeç

4 – Gagaçi – Gjiton i Kadriut

5 – Sokoli – Shef i Kadriut

(Ngjarja zhvillohet në shtëpinë e Kadriut. Beni është duke lozur me top. Në dhomë hyn Zana. )

Zana – Beni, lëre atë top tani se na more mentë. Ik në dhomë të bësh mësimet se vajti vonë.

Beni – Do pres babin se do më sjellë molto çipita. (Bie zilja e derës) Erdhi babi, erdhi babi. (Hyn Gagaçi me pizhame,me makinën e rrojës në dorë dhe një faqe me shkumë)

Gagaçi – (I mbahet goja) Moj gjitonkë? U kanë marrë antenën saç juve?

Zana – Na e vodhën mbrëmë.

Gagaçi – Ua kam vjedhur unë ë?

Zana – Ç’është ajo fjalë?

Gagaçi – Se djali juaj i ka thënë sot time shoqe, u bëra tym, ndaj erdha me një frymë.

Zana – Qetësohu të lutem qetësohu

Gagaçi – Ç’të qetësohem?

Zana – (Benit) Po ti or malukat, pse na ngatërron me komshinjtë? Kush të ka thënë ty që saçin e ka marrë ky?

Beni – Shiko, shiko si e dreth mami. Po babi moj, nuk tha babi mbrëmë që saçin e ka vjedhur Gagaçi?

Gagaçi – Ou! Ou!

Zana – (E kap për veshi) Cili babë të ka thënë ty, ë?

Beni – Po babi im moj, një babë kam unë s’kam njëqind? Budallaçka, nuk tha babi që Gagaçi është vjellhajdut?

Zana – Ua, ua, (matet ta qëllojë, ai ikën me vrap.

Gagaçi – Lere djalin po shiko të madhin. Do ta sqarojmë, do ta sqarojmë mirë kur të vijë Kadriu. Familje ngatërrestaresh (Largohet i nervozuar)

Zana – (I qepet prapa) Zoti Gagaç, zoti Gagaç! (Hyn Kadriu )

Kadriu – Ç’farë ke me Gagaçin ti, ë? Ç’farë ke me Gagaçin.

Zana – E di ç’na ka bërë yt bir sot, e di apo s’e di?

Kadriu – As dua të di fare, po më lini në hallet e mia (Ulet në karrike). Sot ma merr me miza, bezhzhzhzh ma bën.

Beni – Do të të ketë dalë fisha, dale, dale ta shoh unë (I fut dorën nga mbrapa)

Kadriu – Po ik or malukat se s’ta kam qejfin sot (E shtyn me dorë)

Zana – Po ti ç’farë ke sot që të kanë hipur kacabujt?

Kadriu – Ç’të mos të hipin kacabujt me atë maskara shef që kam në zyrë?

Zana – Prapë ke bërë llafe me të?

Kadriu – Po lëviz të gjithë gurët të më heq nga puna.

Beni – Kush do të të heq nga puna ty? Babi i atij Mir qullashit?

Kadriu – E, babi i atij shokut tënd…

Beni – Ta bëjë, ta bëjë, pa do ia përdredh kokën të birit.

Zana – (BENIT) Nuk janë muhabete për ty këto, po hajde të bësh mësimet. Edhe ti Kadri, mos i bëj këto biseda në sy të fëmijëve, se na e prishe djalin, po gjejmë belanë dhe me komshinjtë.

Kadriu – Ta marrë vesh jo djali po gjithë qyteti se kush është ai kokë çapaçups.

Beni – (Qesh me te madhe) Kokë Capaçups.

Zana – Beni! Ik në dhomë të thashë, se do të të rrah.

Kadriu – Lëre djalin dhe dëgjo mua. E di pse po e bën të gjithë këtë lojë ai? Se do që të sjellë në vendin tim, një Petro, Petro, kryebatakçiun e qytetit, ta ketë dorën e tij e të shvasë sa më shumë… i pa ngopuri, miliona ka vjedhur, naaa mullar i ka bërë, që mos i hëngërt.

Zana – Çudi, e shoqja duket goxha grua.

Kadriu – E shoqja? E shoqja është dhelpër fare.

Beni – Dhelpër? Mir qullashi qenka biri i dhelprës? Hopala do ta çmend atje në shkollë.

Zana – Bo, bo ky do na ngatërrojë edhe me shkollën. Kadri të lutem shumë, mos i bëj këto muhabete në sy të Benit.

Kadriu – Po dua të shfrej moj, të shfrej, se po më punon qindin. Pushti.

Beni – Babi! Më të gjatë se ty e ka pushkën ai?

Zana – (Kap faqet me duar) Pu, pu, lamë nam.

Kadriu – I vjen rrotull asaj, trashaluqes, sekretares me minifund Merit de, Merit.

Beni – I vjen rreth e rrotull e se kap dot?

Kadriu – E, se kap dot.

Beni – Qenka qullash si i biri.

Zana – Pa hajde këtu ti se e tepërove. (E kap për dore) Futu atje në dhomë të bësh mësimet. (Beni largohet) E di ç’ka bërë yt bir sot? I ka thënë të shoqes së Gagaçit që na ke vjedhur saçin.

Kadriu – Mire i ka thënë, ata e kanë vjedhur.

Zana – Po jo mo Kadri jo kështu. Këto lloj bisedash s’duhen bërë në sy të fëmijëve, se i edukojmë keq. (Bije zilja e derës) Ja erdhi, është Gagaçi, merru vetë me të (Hyn Sokoli)

Kadriu – Oooo, urdhëroni zoti shef, urdhëroni, mirësenerdhe (Zanës) Është zoti shef imi.

Zana – Gëzohem, urdhëroni, urdhëroni, uluni.

Sokoli – (Duke u ulur) Nuk u punon telefoni?

Zana – Ka nja dy ditë me difekt.

Sokoli – Kërkova në dosje dokumentet e privatizimit të magazive, nuk i gjeta dot. I kërkon urgjent kryetari.

Kadriu – Posi , i kam sistemuar unë në një dosje të veçantë, do pijmë kafen

e do shkojmë bashkë në zyrë.

Sokoli – Po djalin e vogël ku e kini?

Zana – Po bën mësimet.

Sokoli – Është në një klasë me djalin tim.

Kadriu – Siurdhon. Shkojnë si vëllezër me njëri tjetrin. (Hyn Beni) Ja erdhi.

Sokoli – Ky është Beni i tmerrshëm? Pa hajde, hajde një çik te xhaxhi. (Beni afrohet, Sokoli e përkëdhel, nxjerr një 1000 lekëshe ia zgjat)

Kadriu – Zoti shef, të lutem, të lutem zoti shef, nuk e kemi mësuar djalin të marrë lek se edukohet keq.

Beni – Ç’ia fut kotë ti babi. Këtu lekët i marrin ministrat e deputetët, e mos t’i marr unë (të gjithë qeshin)

Sokoli – Zhivë, zhivë qenka fare. (Benit) E di kush jam unë? Jam babi i shokut tënd të klasës. Mirit.

Beni – Babi i Mir qullashit? (Të gjithë qeshin. Beni i hedh lekët në tavolinë.) Merri nuk i dua.

Sokoli – Do jenë zënë me njëri tjetrin, punë fëmijësh.

Beni – Ik ore kokçapaçups.

Zana – (Kap faqet me duar) Uaaaa…

Kadriu – (I zënë ngushtë. Qesh me zor) E ka mësuar keq një gjiton që kemi lart. Ai i thotë koklakrame, ky i thotë kokçapaçups, (ia bën me shenjë Zanës të heqë djalin)

Zana – Hajde Beni tani të bësh mësimet.

Sokoli – Lëre, lëre djalin të rrijë dhe pak se qenka i lezetshëm. Do vijmë, do vijmë ndonjë ditë bashkë me gruan.

Beni – Do vish me atë dhelprën ë? E ka , e ka të gjatë bishtin?

Zana – Korba.

Kadriu – Po mere moj atë djalë fute të bëjë mësimet. (Zana e kap për dore)

Beni – Do ta pushosh nga puna babin tim ë? Që të vjedhësh më shumë vetë? (Sokoli ngrihet në këmbë)

Kadriu – Bërtet, po hiqe moj atë djalë se na meroi.

Beni – Vjedhhajdut. Naaaa… mullar i ke bërë, po mos i hëngërsh.

Sokoli – (I alarmuar) ika, ika unë…

Beni – Ku do vesh. Tek ajo trashaluqja me minifund që i vjen rreth e rrotull. E naaa s’e kap dot. Qullash. (Zana e rrëmben, e nxjerr dhe hyn përsëri e alarmuar)

Zana – Na fal, na fal zoti Sokol. Uluni. Uluni të pini kafen.

Sokoli – Kafen e piva unë, bile Lori kafe (hyn prapë Beni)

Beni – Edhe dëgjo këtu ti kokçapaçups. Po e pushove babin nga puna do ia përdredh mire kokën qullashit.

Sokoli – (Vjen rrotull) Ku, ku… është dera. (Ikën me vrap)

Beni – Majmun.., sapun… (Zana me Kadriun i vërsulen ta kapin. Ai ulet. Ata përplasen kokë më kokë. Ai largohet. Të dy fërkojnë ballin. Hyn Gagaçi)

Gagaçi – Kadri kush ta ka vjedh saçin tyja.

Zana – Bobo edhe ky na u desh. (largohen të dy bashkë me Kadriun)

Gagaçi – (Ikën pas tyre) Po nuk u sqarua saçi, nuk lëviz këtej Gagaçi. (del).

Next Post

TENDERI, SKEÇ

Mër Maj 23 , 2012
Personazhet: 1 – Skënderi – Drejtues tenderi 2 – Qibini – Kërkues për tender 3 – Gëzimi – Kërkues për tender 4 – Keti -Kërkuese për tender 5 – Vangjeli – Kontroll i shtetit (Skena: Zyrë me një tavolinë dhe një karrike. Në paraskenë hyn Qibini me një zarf në […]
Gafur Shametaj