NJË ZOG BLU

 

Një zog blu

këndon në ëndërr

Zogu blu

me një këngë blu

në natën e kuqe

Kisha kohë pa e dëgjuar

Do ta dëgjoj

deri në mëngjes (nëse nuk lodhet)

kur zogu dhe kënga

do ikin prej dritës

Dhe më duhet të pres

kthimin e tij

të pamundur

 


Petrit Qejvani, Vlore, 3.05.2014


 

 

Next Post

KONTRIBUTI DHE QËNDRESA E KALLARATIT NDAJ PUSHTUESVE TË HUAJ NË LUFTËN NACIONALÇLIRIMTARE. Nga Seit JONUZAJ

Sht Maj 9 , 2020
Kallarati, ashtu si çdo fshat dhe krahinë e Shqipërisë ka dhënë kontributin e vet në çlirimin e vendit ne periudha te ndryshme të historisë se tij. Nëpërmjet shkrimeve të mëposhtme, veterani Seit Jonuzj, sjell për lexuesit fakte dhe shifra të pjesëmarrjes dhe kontributit të kallaratasve në luftën nacionalçlirimtare ndaj pushtuesve […]