Pak nga jeta dhe aktiviteti sportiv i Çlirim Hysit

CLIRIMHYSI
Çlirim Hysi. Sportist, pjesëtar i ekipit kombëtar të futbollit. Lindi më 1945 në Kallarat. Ka mbaruar IKF “V. K.” (1966), UT për Fakultetin Juridik (pa shkëputje nga puna): Ka kryer kualifikim pasuniversitar në degën e filozofisë të UT. Ushtroi sportin e futbollit me ekipin e “17 Nëntorit” (1963) e pastaj me atë të “Dinamos”, si sulmues i majtë. Është aktivizuar në përbërje të ekipit kombëtar dhe në rang klubesh në Kupat e Europës. Pasi la futbollin, për shumë vite ka qenë shef i Klubit Sportiv “Dinamo” dhe më pas i “17 Nëntorit”.

Marre nga libri “Enciklopedia e Kurveleshit”

Next Post

ÇLIRIM HYSI, MODELI I NJERIUT TE KULTURUAR DHE SPORTISTIT SHEMBULLOR

Pre Kor 6 , 2012
Kallarati edhe pse një fshat i vogël, ka dhënë kontribut modest në zhvillimin e llojeve të ndryshme të sportit në vendin tonë. Nga gjiri i këtij fshati me tradita luftarake e liridashëse kanë dalë edhe mjaft sportistë cilësorë, të cilët janë bërë të njohur jo vetëm brenda vendit, por edhe […]
CLIRIMHYSI