ATDHEU IM

Nga Petrit QEJVANI 

Atdheu im

Mërmërimë e pafund e zërave të grave dhe burrave të fisit tim

Lindjet dhe vdekjet

me baltën tënde ngjeshur

Gjithçka imja: vesa e mëngjesit dhe gurët e përjetshëm,

Gurë malli,

që rëndojnë në zemrën time më tepër se në tokë

Kockë e pathyeshme e gjeneratave ,

që ripërtërihen si bari

Këngë madhështore

e gjokseve të gjalla dhe të vdekura

Me një finale

si maja e maleve

Për herë të fundit

Mbi  truallin tënd rënça

Me buzë të çara

nga etja,

nga malli…

 

Next Post

A MUND TË DALË PARA GJYQIT BERISHA?

Mër Pri 8 , 2020
Nga Petrit Qejvani         Kjo pyetje dyshuese mendoj se mund të bëhet sot, jo aq si shprehje e kërkesës per ndëshkimin e korrupsionit qeveritar nga ndërkombëtarët (ndonëse ata ngulin këmbë për këtë) sesa si dëshirë e shumicës së shqiptarëve të vjedhur dhe poshtëruar nga qeverisja arrogante dhe […]