BESNIK

 

 


Jam lidhur pas shtyllës së kujtimeve të tua

Si qeni pas shkopit në oborr

Si qentë pas bushtrave me angullima

Pas femrash të tjera nuk shkoj.

Kur  kalojnë  vajzat para meje

Nuk flas, por hesht tmerrësisht

Tamam si qeni, kur i mungon i zoti

Para derës hesht dhe tund bishtin.

Duhet të vish ti

Që të fitoj lirinë.

 

Petrit Qejvani, 1969

 

Next Post

DUKE PARË NJË MANIFESTIM FIZKULTUROR VAJZASH

Die Pri 19 , 2020
      Më ngjan sot vetja si në një kopësht Ku s’di se ç’lule të këputësh Më e bukura është vallë ajo, Që të bën t’i lutesh?   Petrit Qejvani, 1968