KENGE KUSHTUAR DESHMORIT FILO FASLLI BRESHANIT

HasanKallarati

Shkoji nëna rrëzë malit,

dhe pyeti,

shokë sepse s’merdhi djali,

seç më gjeti?

Un moj nënë e kam parë,

parë dje,

në betejë është vrarë,

n’ora tre.

Në një luftë me gjermanë,

jesh atje,

Dhe varrosur ai është,

mëngjes dje.

Hallall gjinë ja kam bërë,

djalit tim,

që ka rarë për atdhenë,

po si trim.

 

Hasan Kallarati

Next Post

KENGE KUSHTUAR DESHMORIT NUREDIN SELAMIT

Die Qer 3 , 2012
    Po të qan jot’ ëmë! O, kodër më kodër, Nuredin i nënës, djal’i vetëmo! Tyj të kishte nëna, dhe s’kam tjetëro. Të vranë fashistat, armiqt’ e vatanit. Aferim të qoftë, O djal i Selamit, që e derdhe gjakun, si sorkadhi malit, dhe vadite barin, si ves’ e beharit. […]
HasanKallarati