KENGE KUSHTUAR TRIMIT PATRIOT NASE (THANAS BENIT) NGA VUNOI*

HasanKallarati

Në Kanin e te Basheni**,

atje lufton Nase Beni,

trim si kyj të rrallë kemi,

patriot djalë levendi,

bërtit përsipër tu vemi,

ju breshka qën ku po veni,

ju do shporri doni s’doni,

se kyj është vatan joni.

*Për këtë dhe shumë merita të tjera, Thanas Beni pas çlirimit të Vlorës u gradua Kapiten.

**Bashen quhet vëndi në Kaninë ku luftoi Nasia më 1920.

Hasan Kallarati

Next Post

KORRIERI I FSHATIT

Die Qer 3 , 2012
Dolla që kur dolli ylli, shkova lart nga Trëndafili,* Dëgjova një zë bilbili, në Mëlleza tek burimi, gjeta dy sorkadhe pylli, armatosur si Tafili, sa hije që u kish ylli! I pyeta se ku jini, dhe shokëtë ku i kini? Se kam një letër nga Këshilli, me njëherë ato më […]
HasanKallarati