Kallaratasit që kanë dhënë jetën për çlirimin e vendit

Kallarati, ashtu si cdo fshat dhe krahinë e Shqipërisë ka dhne kontributin e vet ne clirimin e vendit ne periudha te ndryshme te historise se tij

Le të kujtojmë me respekt të thellë jetën dhe veprën e heronjve dhe dëshmorëve të Atdheut, si dhe jetën dhe veprën e bijve të Kallaratit që dhanë jetën për lirinë e Atdheut.

Rënë në luftë ndaj andartëve grekë më 1914.

1. Murat Avdul Demiraj

2. Dervish Sali Maçaj

3. Ramadan Muhamet Hoxhaj

4. Çelo Mustafa Boshaj

5. Hyso Balil Xhaferaj

Rënë në luftë kundër fashistëve Italianë më 1920.

1. Xhevair Musa Golloshaj

Rënë në Luftën Nacionalçlirimtare kundër nazifashistëve

1. Mumin Selam Bajramaj Hero i Popullit

2. Adil Lame Petanaj

3. Ali Birçe Ribaj

4. Ali Sulo Memushaj

5. Avdul Demir Demiraj

6. Ferik Miftar Golloshaj

7. Ferik Teslim Strataj

8. Filo Faslli Breshanaj

9. Hamdi Shuaip Sheraj

10. Hamza Malo Qejvanaj

11. Hasan Laze Qejvanaj

12. Islam Tasim Janjaj

13. Lilo Dine Habilaj

14. Nelo Nazer Hysaj

15. Nexhip Shuaip Sheraj

16. Nuredin Selam Breshanaj

17. Ormen Boro Ribaj

18. Shuko Ramo Karabollaj

19. Tare Çelo Gjonaj

20. Zyber Shuaip Sheraj

Lapidari kushtuar deshmoreve ne Kallarat

Next Post

Pushteti Lokal në Kallarat, historia dhe aktualiteti

Die Pri 22 , 2012
Kur Fshati i Kallaratit ishte i vendosur në Kunjovë, ka qenë qendër administrative, Nahije dhe ka administruar fshatrat që ndodhen sot dhe që nuk ishin në atë kohë (territorin e Kuçit, Bolenës, Vranishtit dhe të Tërbaçit). Kjo periudhë i takon viteve 1300-1500, Nahija administrohej nga një kadi. Nga viti 1566 […]