LETËR MIKUT TIM, POETIT GËZIM HAJDARI

 

 

 

 

 

Je besimtar i madh i poezisë, miku im

sepse besimtarët më të mëdhenj

janë poetët,

dhe feja më e madhe ( më e lartë) është poezia

(sic janë dhe të zhgënjyerit më të mëdhenj)

po botën mëkatare që ka humbur udhën

për atje ku është nisur

nuk e shpëton dot poezia, miku im poet,

as besnikëria jonë prej kamikazi ndaj poezisë,

sepse bota lekurëtrashë nuk e ndjen poezinë.

Ajo bie në orgazmë me paranë, seksin, luftrat.

Poezia shpëton vetëm poetët, miku im,

murg i poezisë,

duke i nanuritur në botën e saj të ëndërrt

me magjinë e fjalës së ndritur

Kot mundohemi ta zbukurojmë botën.

Sikur bota të besonte te poezia

dhe djajtë të bëheshin ëngjëj,

botës dhe besimit do t’i vinte fundi…

Kemi lindur të mos shkojmë

kurrë

atje ku duhet

dhe shpirti të mos gjejë prehje asnjë çast.

Ndryshe do shuhej raca e poetëve…

 

 

 

Petrit QEJVANI, Gusht 2006

 


 

 

Next Post

LISI

Die Pri 19 , 2020
      E pa era Që lisit iu tha maja Dhe mendoi ta përmbyste Por gaboi Ai kishte ende degë të gjelbra.. Kjo do të thotë Që rrënjët ende gjallojnë Lisi bie Kur i thahen rrënjët…   Petrit Qejvani,  5 tetor 2013