LISI

 

 

 

E pa era

Që lisit iu tha maja

Dhe mendoi ta përmbyste

Por gaboi

Ai kishte ende degë të gjelbra..

Kjo do të thotë

Që rrënjët ende gjallojnë

Lisi bie

Kur i thahen rrënjët…

 

Petrit Qejvani,  5 tetor 2013

 

Next Post

KUR TË VDES

Die Pri 19 , 2020
      Kur të vdes… Çfarë? Njerëzit do kujtojnë se dua diçka të çmuar Dhe, si poet, ndonjë objekt poetik do më vendosin mbi kokë. Jo, jo, nga njerëzit asgjë nuk dua, veç, po të duan, kur të vdes, që të mos lodhen duke më çuar drejt varrezës, le […]