NËSE

Nëse dashuri do të thotë

Dridhje qerpiku në një kryqëzim shikimesh,

Nëse dashuri do të thotë

Një buzëqeshje e kthjellët që të fton për më tej

Nëse dashuri do të thotë

Një puthje  e vrullshme e vjedhur ndershmërisht

Nëse dashuri do të thotë

Një “po” e thellë e mbështjellë me avull

Nëse dashuri do të thotë

Të dua përjetësisht

Atëhere,

ku fshihet

Tradhëtia?

 

Petrit Qejvani,1999

 

Next Post

NATË

Die Pri 19 , 2020
      (Peisazh) Qielli e fiku llampën e madhe të diellit dhe ndezi qirinjtë e yjeve, që qyteti im të flinte deri në mëngjes. Ndërsa hëna , kujdestare e qiellit, si një abazhur i zbehtë derdh  një dritë të përkorë, aq sa  Toka të mos ngatrrojë rrugën natën… Është […]