Pak nga jeta e deshmorit Adil Lame Petani (1920–1944).

Lindur në Kallarat më 15 prill 1922. Në fillim të vitit 1942 u lidh me Lëvizjen Antifashiste Nacionalçlirimtare. Ka qenë zëvendëskomisar i çetës territoriale “Mumin Selami” dhe sekretar i celulës së PKSH që nga muaji korrik i vitit 1943. Në fillim të vitit 1944 kalon në formacionet partizane në Pezë dhe në muajin mars të vitit 1944 në Brigadën I Sulmuese si zëvendëskomisar kompanie. Bie më 20 maj 1944 në Polis të Elbasanit, në luftime me forcat gjermane.

Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 97 datë 22 shtator 1972 shpallet dëshmor i Atdheut.

Marre nga Libri “Encklopedia e Kurveleshit”

Next Post

Pak nga jeta e deshmorit Ali Birçe Ribaj (1917–1946)

Sht Gus 4 , 2012
Lindi në Kallarat më 26 tetor 1917. Në prill 1944 Pasi rreshtohet në radhët e Brigadës VIII Sulmuese dhe mori pjesë në të gjitha luftimet që zhvilloi kjo brigadë. Pas çlirimit shërbeu në repartet e Kufirit. Më 15 janar 1946 vritet në Zgranokë të Bilishtit, në luftime me monarko-fashistët grekë. […]