Pak nga jeta e deshmorit Ali Birçe Ribaj (1917–1946)

Lindi në Kallarat më 26 tetor 1917. Në prill 1944 Pasi rreshtohet në radhët e Brigadës VIII Sulmuese dhe mori pjesë në të gjitha luftimet që zhvilloi kjo brigadë.

Pas çlirimit shërbeu në repartet e Kufirit. Më 15 janar 1946 vritet në Zgranokë të Bilishtit, në luftime me monarko-fashistët grekë.

Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 87 datë 31 maj 1982 shpallet dëshmor i Atdheut.

Marre nga Libri ” Enciklopedia e Kurveleshit”

Next Post

Pak nga jeta e deshmorit Ali Sulo Memushaj (1924–1943)

Sht Gus 4 , 2012
Lindi në Kallarat më 24 janar 1924. Nga fillimi i vitit 1943 u bë anëtar i çetës territoriale “Mumin Selami” të fshatit. Në shtator 1943, pas kryerjes së një misioni të ngarkuar nga komanda e çetës, kthehet në familje i sëmurë rëndë dhe më 26 shtator vdes. Me vendim të […]