Pak nga jeta e deshmorit Ali Sulo Memushaj (1924–1943)

Lindi në Kallarat më 24 janar 1924. Nga fillimi i vitit 1943 u bë anëtar i çetës territoriale “Mumin Selami” të fshatit. Në shtator 1943, pas kryerjes së një misioni të ngarkuar nga komanda e çetës, kthehet në familje i sëmurë rëndë dhe më 26 shtator vdes.

Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 87 datë 31 maj 1982 shpallet dëshmor i Atdheut.

Marre nga Libri “Encklopedia e Kurveleshit”

Next Post

Pak nga jeta e deshmorit Avdul Demir Qejvani (1923–1944)

Sht Gus 4 , 2012
Lindur në Kallarat më 15 prill 1923. Në qershor të vitit 1942 kapet dhe burgoset deri në dhjetor 1942. Pas lirimit nga burgu, rreshtohet në çetën “Hajredin Tremishti”. Më vonë kalon në Brigadën VI Sulmuese. Më 25 korrik 1944 vritet në Dukaj të Tepelenës, në luftime me forcat gjermane. Me […]