Pak nga jeta e deshmorit Avdul Demir Qejvani (1923–1944)

Lindur në Kallarat më 15 prill 1923. Në qershor të vitit 1942 kapet dhe burgoset deri në dhjetor 1942. Pas lirimit nga burgu, rreshtohet në çetën “Hajredin Tremishti”. Më vonë kalon në Brigadën VI Sulmuese. Më 25 korrik 1944 vritet në Dukaj të Tepelenës, në luftime me forcat gjermane.

Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 97 datë 22 shtator 1972 shpallet dëshmor i Atdheut.

Marre nga Libri “Enciklopedia e Kurveleshit”

Next Post

Pak nga jeta e deshmorit Ferik Miftar Golloshi (1916–1944)

Sht Gus 4 , 2012
Lindi në Kallarat më 10 qershor 1916. Nga fillimi i vitit 1943 mori pjesë në çetën “Mumin Selami” dhe në luftimet që zhvilloi ajo. Më 25 gusht 1944 vritet në qafë të Gjinostarit në Vuno, në luftime me forcat gjermane. Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 97 datë […]