Pak nga jeta e deshmorit Ferik Miftar Golloshi (1916–1944)

Lindi në Kallarat më 10 qershor 1916. Nga fillimi i vitit 1943 mori pjesë në çetën “Mumin Selami” dhe në luftimet që zhvilloi ajo. Më 25 gusht 1944 vritet në qafë të Gjinostarit në Vuno, në luftime me forcat gjermane.

Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 97 datë 22 shtator 1972 shpallet dëshmor i Atdheut.

Marre nga Libri “Enciklopedia e Kurveleshit”

Next Post

Pak nga jeta e deshmorit Ferik Teslim Strati (1910–1949)

Sht Gus 4 , 2012
Lindi në Kallarat më 26 tetor 1910. Në vitin 1942 rreshtohet në radhët e çetës territoriale “Mumin Selami”. Në tetor 1943 u pranua anëtar i PKSH. Më 20 prill 1944 u inkuadrua në Brigadën VIII Sulmuese, me detyrë komandant kompanie. Pas çlirimit kalon në forcat e Kufirit. Gjatë provokacioneve të […]