Pak nga jeta e deshmorit Filo Faslli Breshani (1921–1944)

Lindi në Kallarat më 15 prill 1921. Në majin janar 1943 bashkohet me çetën territoriale “Mumin Selami”. Në tetor 1943 rreshtohet në batalionin e rinisë të Kurveleshit dhe në muajin gusht të vitit 1944 inkuadrohet në Brigadën XIV Sulmuese, me detyrë zëvendëskomandant kompanie. Më 20 shator 1944 vritet në Shënvasi të Sarandës, në luftime me forcat gjermane.

Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 97 datë 22 shtator 1972 shpallet dëshmor i Atdheut.

Marre nga Libri “Enciklopedia e Kurveleshit”

Next Post

Pak nga jeta e deshmorit Hasan Laze Qejvani (1910–1944)

Sht Gus 4 , 2012
Lindi në Kallarat më 10 tetor 1910. Në dhjetor 1942 bashkohet me çetën “Hajredin Tremishti”. Në qershor 1943 kalon në çetën “Zigur Lelo” dhe më vonë në Brigadën V Sulmuese, me detyrë zëvendëskomandant kompanie. Më 20 shtator 1944 vritet në Lusen të Kukësit, në luftime me forcat gjermane. Me vendim […]