Pak nga jeta e deshmorit Hasan Laze Qejvani (1910–1944)

Lindi në Kallarat më 10 tetor 1910. Në dhjetor 1942 bashkohet me çetën “Hajredin Tremishti”. Në qershor 1943 kalon në çetën “Zigur Lelo” dhe më vonë në Brigadën V Sulmuese, me detyrë zëvendëskomandant kompanie. Më 20 shtator 1944 vritet në Lusen të Kukësit, në luftime me forcat gjermane.

Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 97 datë 22 shtator 1972 shpallet dëshmor i Atdheut.

Marre nga Libri “Enciklopedia e Kurvelshit”

Next Post

Pak nga jeta e deshmorit Hamdi Shuaip Sheraj (1920–1944)

Sht Gus 4 , 2012
Lindi në Kallarat më 20 tetor 1920. Familja e tij më vonë u vendos në Mavrovë. Në vitin 1943 shërbeu si korrier i këshillit nacionalçlirimtar dhe anëtar i çetës territoriale të Mavrovës. Më 1 shkurt 1944 vritet në luftime me forcat naziste në Qafën e Dyqanit në Mavrovë. Me vendim […]