Pak nga jeta e deshmorit Hamdi Shuaip Sheraj (1920–1944)

Lindi në Kallarat më 20 tetor 1920. Familja e tij më vonë u vendos në Mavrovë. Në vitin 1943 shërbeu si korrier i këshillit nacionalçlirimtar dhe anëtar i çetës territoriale të Mavrovës. Më 1 shkurt 1944 vritet në luftime me forcat naziste në Qafën e Dyqanit në Mavrovë.

Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 97 datë 22 shtator 1972 shpallet dëshmor i Atdheut.

Marre nga Libri “Enciklopedia e Kurveleshit”

Next Post

Pak nga jeta e deshmorit Hamza Malo Qejvanaj (1926–1944)

Sht Gus 4 , 2012
Lindi në Kallarat më 2 tetor 1926. Në vitin 1943 bashkohet me çetën “Mumin Selami”. Ka qenë anëtar i Rinisë Komuniste. Në gusht 1943 kalon në çetën “Hajredin Tremishti” dhe më vonë në Brigadën VI Sulmuese. Më 8 gusht 1944 vritet në Qesorat të Lunxhërisë, në luftime me forcat gjermane. […]