Pak nga jeta e deshmorit Hamza Malo Qejvanaj (1926–1944)

Lindi në Kallarat më 2 tetor 1926. Në vitin 1943 bashkohet me çetën “Mumin Selami”. Ka qenë anëtar i Rinisë Komuniste. Në gusht 1943 kalon në çetën “Hajredin Tremishti” dhe më vonë në Brigadën VI Sulmuese. Më 8 gusht 1944 vritet në Qesorat të Lunxhërisë, në luftime me forcat gjermane.

Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 97 datë 22 shtator 1972 shpallet dëshmor i Atdheut.

Marre nga Libri “Enciklopedia e Kurveleshit”

Next Post

Llambro Hysi, ruajtës dhe përpunues i traditës së polifonisë labe.

Sht Gus 4 , 2012
U lind në Kallarat. Ka mbaruar shkollen e larte ne Universitetin e Tiranes, Fakulteti i Gjuheve te Huaja, Dega e Rusishtes. Per vite te tera sherbeu si mesues i gjuhes se huaj ne Shkollen e Mesme ne Brataj, te Vlores. Edhe pse me pune larg vendlindjes Kallaratit, ai per asnje […]