Pak nga jeta e deshmorit Nuredin Selam Breshani (1923–1944)

Lindi në Kallarat më 13 qershor 1923. Në dhjetor 1942 hidhet në radhët e çetës “Hajredin Tremishti” dhe në gusht 1943 inkuadrohet në Brigadën I Sulmuese, me detyrë komandant skuadre. Në radhët e kësaj njësie pranohet anëtar i PKSH dhe në shkurt 1944 emërohet zëvendëskomandant kompanie. Në përbërje të forcave të kësaj brigade që ndërmorën inkursionin në Veri, mori pjesë në luftime të ashpra me forcat nazi-balliste dhe më 14 shkurt 1944 bie  duke luftuar heroikisht në Qarrishtë të Elbasanit.

Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 225 datë 5 tetor 1981 shpallet dëshmor i Atdheut.

Marre nga Libri “Enciklopedia e Kurveleshit”

Next Post

Pak nga jeta e deshmorit Nexhip Shuaip Sheraj (1923–1944)

Die Gus 5 , 2012
Lindi në Kallarat më 10 korrik 1923, por më vonë familja e tij u vendos në Mavrovë. Ka qenë anëtar i çetës territoriale të Mavrovës. Në nëntor 1943 inkuadrohet në Brigadën V Sulmuese. Bie më 4 shkurt 1944 në Salari të Tepelenës, në luftë me forcat gjermane. Me vendim të […]