Pak nga jeta e deshmorit Shuko Ramo Karabollaj (1910–1944)

Lindi në Kallarat më 15 maj 1919. Në dhjetor 1942 bashkohet me çetën “Mumin Selami” dhe në maj 1944 inkuadrohet në Brigadën VIII Sulmuese. Bie më 8 qershor 1944 në Sopik të Gjirokastrës, në luftimet e zhvilluara me forcat gjermane.

Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 186 datë 30 korrik 1983 shpallet dëshmor i Atdheut.

Marre nga Libri “Enciklopedia e Kurveleshit”

Next Post

Pak nga jeta e deshmorit Tare Çelo Gjonaj (1926–1944)

Die Gus 5 , 2012
Lindi në Kallarat më 20 janar 1926. Në vitin 1942 bashkohet me çetën e Kuçit “Sulo Lala”. Në gusht 1943 u inkuadrua në Brigadën I Sulmuese. Bie më 5 qershor 1944 në Qafën e Gjarprit, duke luftuar kundër forcave gjermane Me vendim të Komitetit Ekzekutiv të Rrethit nr. 121 datë […]