Pak nga jeta e Rapsodit Popullor Isa SEJDIU (1886- 1919).

Rapsod popullor. Lindi në Kallarat. Mori pjesë në çetën e fshatit Kallarat kundër andartëve grekë në vitin 1913-1914, ku edhe u plagos. Ka thurur shumë vargje për bashkëluftëtarët, por dhe për vese apo cene të shoqërisë. Ka qenë edhe këngëtar virtuoz. Vdiq në fshat nga plagët e marra në luftë. (Xh. Ç)

Marre nga Libri Enciklopedia e Kurveleshit

Next Post

Gjuha, Rami Memushaj: Burrin duan ta bëjnë 'burr'

Pre Gus 24 , 2012
Nga: Prof.dr.RAMI MEMUSHAJ TIRANE – Në një shkrim të botuar ditë më parë, prof. Jani Thomai, bashkëkryetar i Këshillit Ndërakademik për Gjuhën Shqipe, flet, ndër të tjera, edhe për shkallën e ndërhyrjes në rregullat e drejtshkrimit dhe në fjalorin e shqipes për të cilat u votua në mënyrë jonormale. Ai […]